Sevda Yüksel’den “Güzel Günler Bizi Bekler”
Ekim 2024’te okurla buluşan Güzel Günler Bizi Bekler, Sevda (Müjgan) Yüksel’in imzasını taşıyor. Kitap Ş. Begüm Örs tarafından resimlenmiş. 2007’den bugüne ağırlıklı olarak çocuklar ve gençler için yazan Sevda Yüksel’in Bizim Çağ Kitaplığı tarafından yayımlanan ilk çocuk kitabı. 9 yaş ve üstü çocuklar için kaleme alınan kitap seksen sayfa. On çocuğun gerçek hayat hikâyeleri, yazarın başarılı kurgusuyla, akıcı ve sade diliyle okura sunuluyor.
1920’li, 30’lu, 40’lı yıllarda dünyaya gözlerini açan Feyza, İhsan, Güler, Ozan, Muzaffer, Sıtkı, Mürşide, Turan, Nevzat ve Talip; Cumhuriyet’in aydınlığında sevinçli, savaş ve sonrasının karanlığında zor günler yaşadılar.
Feyza (Hepçilingirler), kitapların dünyasına sığındı. Jo (Küçük Kadınlar) ile dost oldu, onun gibi yazar olma hayalleri kurdu. İhsan (Çakıcı); resimler, telden küçük heykelcikler, tahtadan oyuncaklar yaptı. Yaşadığı küçük ilçede resim okuluna gitmeyi hayal etti. Güler (Ertan), “Sen sınıf birincisi olacaksın. Neden başarmayasın?” diyen Ahmet Öğretmeninin sesini hep yanı başında duydu. Henüz adını koyamadığı fotoğraf tutkusunun karşısına çıkaracağı tüm zorluklara hazırlandı. Ozan (Sağdıç), evinin duvarına bir gemi resmi yaparken fotoğrafa çıkacak yolun ilk adımlarını attı. Muzaffer’in (İzgü) soğuk günlerde ısınmak için yolu halk evine düştü. Gürül gürül yanan soba vücudunu ısıtırken kitaplar da yüreğini ısıttı. Geleceğin yazarı önce kitaplarla dost oldu. Sıtkı (Fırat), annesinin “Okuyacak, adam olacak!” diye gurbete çıkmasına razı olduğu küçük bir çocuktu. Fotoğrafla gurbette tanıştı. Mürşide’nin (İçmeli) aklına, “resim dünyasının kraliçesi” olmak düştü. Turan (Erol), suların aktığı yönün tersine döndü yüzünü. Babası ayakkabı dükkanını ona devretmek isterken o, resme gönül düşürdü. Nevzat’a (Akoral) öğretmeni söyledi güzel resim yaptığını. Mutlu oldu. Talip’in (Apaydın) yolunu Köy Enstitüsü aydınlattı, eli kalem tuttu.
Onlar geleceğe dair (tüm çocuklar gibi) hayalleri olan çocuklardı. Hayallerine ulaşmaları zor görünüyordu. İçinde bulundukları koşullar onlara izin vermeyebilirdi ancak başardılar; yazar, ressam, fotoğraf sanatçısı oldular.
Çocukların okudukları kitaplardaki kahramanlarla kendilerini özdeşleştirdiğini hatırlarsak bu öyküler, hayallerini gerçek kılmak isteyen çocuklara güç verecek, umut olacaktır.
https://www.focahaber.com/yazarlar/y/m/82/