SEN HASAN’SIN BEN HÜSEYİN


Songül DÜNDAR Savaşların Kadını
 
 


                  YOZGAT/SORGUN/YUKARI EMİRLER KÖYÜ BİRLİK VE BERABERLİK BULUŞMASI

         “SEN HASAN’SIN BEN HÜSEYİN” Alevi Sünni Kerbelâ Şehitlerini anma programının ilki Yozgat ili Sorgun kazası Yukarı Emirler Köyünde gerçekleşti. Projenin fikir babası İnce Çayır köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan’ı Sayın Osman Karaca’dır.   Programın tertip komitesi, Sorgun Yukarı Emirler Köyü Muhtarlığı, SOYDER Ozanlar Derneği, İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu’dur. Proje Sorgun Belediyesi katkıları ile gerçekleşti. Alevi, Sünni birlikte Kerbela Şehitlerini anma programı birlik, beraberlik içinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Yukarı Emirler Köyü Muhtarı Sayın İsmail İnci ve köy halkının ev sahipliğini yaptığı benim de şair olarak katıldığım programa;

 Yozgat Valisi Sayın Kemal YURTNAÇ, Vali Yrd Sayın Şükrü ÇAKIR, Yozgat Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayın Selçuk Yıldırım, Sorgun Kaymakamı Sayın Mustafa ALTINPINAR, Sorgun Belediye Başkanı Sayın Ahmet ŞİMŞEK, Azerbaycan Bakü Üniversitesi Rektörü, CHP İl Başkanı Sayın Abdullah YAŞAR ve Ali KEVEN, Kırşehir’den Şair Sayın Derviş Ekim ile Şair Sayın İbrahim Düğer, Ankara Yozgatlılar Vakfı Başkanı şair Sayın Durak Turan DÜZ, Ankara Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Sayın Ahmet KOÇ ve Yönetimi, Ankara Cem Vakfı Başkanı Sayın Faruk Ali YILDIRIM ve Yönetimindeki Dedeler, Yozgat Müftü vekili Sayın İsmail EROĞLU ve Sorgun Müftülüğü, Köy Muhtarları, Yozgat STK Başkanları, Ankara Dünya Âşıklar Derneği Bşk Yardımcısı;  Sayın Âşık Selahattin DÜNDAR, SOYDER Ozanlar Derneği ve Yönetimi, İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetimi, komşu köyler, Sungurlu ve Yozgat’tan konuklar katıldı. Programı, her zaman beğendiğim ve takdir ettiğim Sayın Rıfat Çakır başarıyla sundu.

        “Sen Hasan’sın Ben Hüseyin” adlı program, Yukarı Emirler köyü “Cem Evi”n de gerçekleşti. Abartılı olmasın; etkinliklerine katıldığım, gezdiğim birçok ilde bile bu kadar güzel, büyük salon görmedim. İki katlı olan cem evi; üst katta ibadet mekânı, alt katta aynı büyüklükte 500 kişinin üzerinde ki kalabalığı alabilecek etkinlik salonu, mutfak ve toplantı salonu bulunmaktadır. Salonun kapsamının daha fazla olduğunu da söyleyebilirim. Cem evi, köy halkının özellikle gurbetçilerinin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Tabi ki bu çalışmalara önderlik yapan, köyünün güvenini kazanan çalışkan muhtarları İsmail İnci’yi kutlamak gerekir.

      Program, Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Dede dua etti, İmam Kur’an okudu. Protokol konuşmalarında köy muhtarı Sayın İsmail İnci, SOYGET adına başkan Sayın Murat Erciyas, İnce Çayır köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan’ı Sayın Osman Karaca, Ankara’dan katılan Alevi İnanç Birliği Vakfı Genel Başkanı Sayın Ali Faruk Yıldırım, Yozgat Valisi Sayın Kemal Yurtnaç günün anlamı ve önemi ile ilgili konuşmalar yaptılar. Tüm konuşmacılar birlik ve beraberlik mesajları verdi. Şairler şiir okudu. Dede Hüseyin Dedekargınoğlu aşura ve aşure sözcüklerinin anlamını açıkladı. **** Muharrem oruçları açılmadan önce okunan Kerbelâ mersiyeleriyle duygulu anlar yaşandı. Ben de Songül Dündar olarak “Orucunuz kabul, birliğiniz daim olsun” diyerek “ATATÜRK” adlı şiirimi okudum. Daha sonra Âşık Selahattin Dündar’ın günün anlamına uygun “BARIŞ NE GÜZEL” adlı eserini “Koşasaz”ı ile çalıp söyledi. Program sonunda aşure ile birlikte ikramlar yapıldı. İkram yapılırken de köy halkı sevgi yumağı şeklinde ve birlik beraberlik içinde, konuk severliklerini sergilediler. Biz konuklar da kendimizi Y. Emirler köyünden biri olarak hissettik.  Etkinliğe katılan protokol,  konuklar, köy halkı programın sonuna kadar salondan ayrılmadılar. Böylece çok güzel birliktelik örneği sergilenmiş oldu. Tabi ki;  programın bu denli başarılı olmasında, akıcı olmasında, zamanın verimli değerlendirilmesinde, güçlü sunuculuk yeteneği olan Rıfat Çakır’ın ve kurallara uyum sağlayan katılımcıların rolü inkâr edilemez.

    “Ayrıca; Ailelerin misafirperverliklerini unutmamak gerekir. Bu cümleden olmak üzere;  sınırlı sürede kalabalık grubu evinde ağırlayarak konuk severliğini sergileyen Yozgat ilimizdeki Şengül- Ahmet Aksoy ailesine, ilk defa tattığımız ‘İncir Uyutması’ tatlısı’nı hazırlayan ve ikramda bulunan Sayın Songül Yurdagül hanımefendiye, Sorgun’da hasta ziyaretine gittiğimiz Şair Ahmet Yıldız ve ailesine, Sorgun/Yukarı Emirler köyündeki Meyrem- Ali Faruk Yıldırım ailesine ve Cafer Acar ile ailesine, yürekten teşekkür etmek gerekir.”

      Bir milletin kurtuluşu; Ancak birlik ve beraberlik ile sağlanır. Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş Savaşı’nı Birlik ve Beraberliği sağlayarak kazanmadı mı?

 “Türkiye Cumhuriyeti; Birlik ve Beraberliğin bir ürünü değil midir?

  Birlik ve beraberlik içinde seneye Yozgat’ta, daha sonra yurdun dört köşesinde yapılacak olan; birlik ve beraberlik amaçlı böyle bir etkinlikte yer almış olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

   Böylesi ulvi amaçlı bir etkinliğin oluşmasını gerçekleştiren, katkı sunan ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.  Saygılarımla…

[email protected]

www.songuldundar.com

  



Tarih: 19.10.2017 10:21