İzmirli nakışçılar iftarda buluştu
Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatında katma değeri artırarak ülkeye daha çok döviz kazandıran İzmirli nakışçılar, ortak projeler üreterek sektörlerini daha da büyütmeyi amaçlıyor.

İzmirli nakışçılar iftarda buluştu


İzmirli nakışçılar ortak projeler ile büyüyecek

İzmirli nakışçılar iftarda buluştu

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü ihracatında katma değeri artırarak ülkeye daha çok döviz kazandıran İzmirli nakışçılar, ortak projeler üreterek sektörlerini daha da büyütmeyi amaçlıyor. Özellikle araştırma ve geliştirme projeleri üzerinde çalışacak olan nakış sektörü, ev tekstili, bebe takımı, ihracata yönelik yöresel ürünlere ağırlık verecek.

İzmir Nakış Sanayicileri Derneği (İNDER) geleneksel iftar yemeği, üyelerinin katılımı ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Sanayiciler Kulubü’nde yapıldı. Geçmiş Dönem Başkanı İlhan Kuloğlu ile üyelerin yoğun katılımı ile gerçekleşen iftar yemeğinde, İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Muin Altın sektör ile ilgili değerlendirme konuşması yaparken, sektöre katkı sağlayan isimlere de teşekkür plaketleri takdim edildi. Mart ayında gerçekleşen genel kurulda İNDER Yönetim Kurulu Başkanı seçildiğini dile getiren Muin Altın, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sektörün daha da büyümesi ve gelişmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Katma değeri artıracağız

Dernek yönetimi olarak yeni dönemde ortak projeler üretmeyi,  araştırma-geliştirme projelerine destek olmayı ve dayanışma için sektörlerini büyütmeyi hedef olarak koyduklarını dile getiren Altın, “Türkiye’nin etrafı ateş çemberi konumunda. Bizim yeni pazarlar bulmamız gerekiyor. Yaklaşık 30 seneden beri sektörümüz gelişti, büyüdü. Tela bulamaz gazete kağıdına ve sera naylonuna nakış yaparken bugün suda eriyenden tutunda her türlü zemine göre malzeme, iplik ve iğne bulma olanağımız birçok dünya ülkesinden çok daha fazla. Değişik alanlarda ar-ge yapmak birlikte projeler üretmek zorundayız. Son 10 yıllık dönemde sektöre birçok yatırım yapıldı. Yeni pazarlar arandı. Meslek standartlarımız belirlendi. Biz bundan sonra birlikte yeni projeler üreterek, ar-ge’ye daha çok kaynak sektörümüzü büyüteceğiz ve hazırgiyim ve konfeksiyon sektörüne daha çok katma değer sağlayacağız” dedi.

Sorunlar çözülecek

Nakış sektörünün en büyük sorunlarından birinin de tehlikeli çalışma sınıfında yer alması olduğunu anlatan Altın, bugüne kadar birçok girişim yaptıklarını ancak az tehlikeli çalışma sınıfına geçişini sağlayamadıklarını söyledi. Hedeflerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bu konuda yeni dönemde de girişimlerde bulunacaklarını dile getiren Altın, “

Çalıştırmakta olduğumuz nakış makinalarının otomasyon donanımı yüksek ve insan müdahalesi çok az. Bu nedenle kaza olasılığı çok düşük. Biz bunu daha önce Bakanlığa ilettik ama bir gelişme olmadı. Yeni dönemde daha önce nasıl mesleki standartlarımızı sağladıysak, bunu da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

İftar yemeğinin sonunda sektöre hizmet eden  isimlere de teşekkür plaketleri takdim edildi.


Tarih: 08.07.2015 11:27
Editör: Zeynep Genç Alpdoğan/ [email protected]